Styrelsesvedtægt

Styrelsesvedtægt

Den kommunale styrelsesvedtægt beskriver inden for den kommunale styrelseslovs rammer, hvorledes den enkelte kommune skal styres.

På lignende vis bestemmer folkeskolelovens § 41, at kommunalbestyrelsen skal udarbejde en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen. Inden endelig fastsættelse af styrelsesvedtægten, skal kommunalbestyrelsen indhente skolebestyrelsernes udtalelser.

Vedtægten skal indeholde bestemmelser bl.a. om:       

  1. Skolebestyrelsens sammensætning, herunder antallet af forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen.
  2. Udpegning af eventuelt kommunalbestyrelsesmedlem til skolebestyrelsen, jf. folkeskolelovens § 42, stk. 4.
  3. Fremgangsmåden ved valg af medarbejderrepræsentanter til skolebestyrelsen.
  4. Sammensætning af eventuelle fælles rådgivende organer for kommunens skolevæsen.

Vedtægten skal endvidere indeholde en beskrivelse af eventuelle beføjelser, der er delegeret til skolebestyrelsen i medfør af folkeskolelovens § 40, stk. 5.

I et bilag til styrelsesvedtægten skal de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet om skolestrukturen m.v., beskrives.

Skolestyrelsesvedtægten med bilag er således de lokale rammer for skolens virksomhed, skolebestyrelsens kompetence og skolelederens handlemuligheder.  Styrelsesvedtægten med bilag offentliggøres på kommunens hjemmeside.   

Senest opdateret den

4. september 2019

af

cg

Læs også

01.09.21
Frihedsgrader
I skoleåret 2021/22 gives der frihed til at droppe elevplanerne og til skære den understøttende undervisning bort. Vi kigger her på, hvad...
22.06.21
N
Online opslagsbog