Kommunikationsansvarlig til Skole og Forældre

Vil du være med på holdet, der arbejder for en stærk folkeskole som den vigtigste samfundsbærende institution i Danmark?

Kan du bidrage til interessevaretagelsen i landets største demokratiske forældreorganisation, hvor børnenes interesser ligger til grund for alt det, vi laver?
Så læs her, for Skole og Forældre søger en superdygtig, bredt favnende og samarbejdende kommunikator med politisk tæft.

Vi brænder for folkeskolen. Du skal derfor have en naturlig interesse i at formidle politik, der mest handler om folkeskolen, men også om relaterede økonomiske, sundhedsmæssige og sociale emner. Samtidig skal du være kreativ i din måde at kommunikere vigtige budskaber på og kunne tale med både nationale og lokale journalister om den aktuelle dagsorden. Din vigtigste opgave bliver at bistå Skole og Forældres formandskab i en travl hverdag. Det indebærer alt fra sparring om politikudvikling, taleskrivning, udarbejdelse af forberedende notater til møder og debatter til den daglige kontakt med journalister og andre interessenter, samt egen deltagelse i udvalgte møder med interessenter.

Vi søger således en kommunikationsansvarlig, der sørger for:

• At skærpe synligheden omkring Skole og Forældres dagsordner i medierne, så det giver mening hos vores interessenter, blandt politikere og i samfundsdebatten
  • At løfte interessevaretagelsen i tæt samarbejde med formandskabet i Skole og Forældre
  • At bidrage til forberedelse og opfølgning på politiske møder og debatter
  • At Skole og Forældre er markant til stede på de sociale medier

Vi forestiller os, at du:

• Har professionel erfaring med politik, presse og kommunikation
  • Har en relevant uddannelse indenfor eksempelvis journalistik, kommunikation, statskundskab eller lignende
  • Har viden om og interesse for folkeskolen
  • Er god til at se politiske muligheder og en realistisk vej derhen
  • Er analytisk og strategisk stærk
  • Er klar til at løfte mange og forskelligartede opgaver, da vi har store ambitioner og få ansatte
  • Er klar til et tæt samarbejde med dine kolleger i kommunikationsafdelingen, sekretariatschefen, og ikke mindst med formandskabet
  • Har forståelse for foreningsarbejde og lyst til at arbejde for og med en politisk valgt og frivilligt baseret ledelse

Dine opgaver er:

• Presseansvarlig, herunder kontakt med journalister, udarbejdelse af pressemeddelelser og talepapirer til formand og næstformand
  • Udarbejdelse af politikoplæg, mødeoplæg og analysepapirer til den politisk valgte ledelse
  • Kommunikationsarbejde, herunder varetagelse af SoMe
  • Kommunikationsopgaver i projekter og evt. daglig projektledelse
  • På sigt rådgivning af vores skolebestyrelsesmedlemmer på folkeskoler (oplæring gives)
  • Bidrage til øvrige udviklingsopgaver i sekretariatet og almindelig drift

Vi tilbyder:

• Stor indflydelse på udførslen af dine arbejdsopgaver
  • Ansættelse i et velfungerende sekretariat med 12 ansatte, der arbejder dedikeret for en god folkeskole for børnene
  • En arbejdsplads, hvor vi værdsætter fleksibilitet, samarbejde og en sund balance mellem arbejdsliv og fritid
  • En feriekalender, der følger folkeskolens, mod at du arbejder tre timer mere end arbejdsnormen på de almindelige arbejdsuger
  • En arbejdsplads i nyligt renoverede og lyse lokaler på Valdemarsgade 8 på Vesterbro mellem Enghave Plads Metro og Vesterbrogade
  • Løn efter aftale

Tiltrædelse 1. marts 2022. Stillingen refererer til Skole og Forældres sekretariatschef.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til sekretariatschef Morten Kruse, tlf. 3063 0807 eller mail mk@skole-foraeldre.dk. Ansøgning og CV sendes senest mandag den 3. januar 2022 til job@skole-foraeldre.dk. Læs mere om Skole og Forældre på www.skole-foraeldre.dk.

7. december 2021

sp

01.12.21
Netværk for Fælles Bestyrelser for Dagtilbud og Folkeskoler