DropMob skal komme mobning til livs i folkeskolen

DropMob skal komme mobning til livs i folkeskolen

Flere end 27.000 elever i folkeskolen bliver tit mobbet eller drillet. Et nyt projekt fra Red Barnet og Skole og Forældre, DropMob, skal gøre skolerne bedre til at forhindre mobning.

27.334 elever i folkeskolen svarer, at de tit eller meget tit bliver drillet eller mobbet. Det viste tal fra den nationale trivselsundersøgelse blandt eleverne i folkeskolen, da den blev gennemført i foråret 2015 for første gang. Samtidig har hver tredje skole ikke lavet den lovpligtige antimobbestrategi.

Med et nyt initiativ, DropMob, vil Red Barnet og Skole og Forældre hjælpe de skoler, der enten helt mangler eller har en forældet antimobbestrategi.

- Vi ved i dag, at det kan have store og livslange konsekvenser for de børn, der bliver udsat for grov mobning. Derfor er en antimobbestrategi afgjort en vigtig opgave for de folkeskoler, der endnu ikke har en strategi, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

En antimobbestrategi skal gøre det klart for alle på skolen, elever, lærere, pædagoger, ledelse og forældre, hvem der skal gøre hvad – når der sættes ind over for mobning.

- For at beskytte børn mod mobning er det vigtigt, at de voksne tager et fælles ansvar. Det kan de gøre med en antimobbestrategi. For at antimobbestrategien bliver en aktiv del af skolens hverdag, bør skolerne inddrage børnene aktivt i processen. De er nemlig eksperterne og ved, hvad der er behov for i deres klasse, siger Naja Kinch Sohn, projektleder i Red Barnet.

Det er ifølge loven skolebestyrelsen, der i samarbejde med skolelederen skal udarbejde en antimobbestrategi. Det nye initiativ, DropMob, indeholder et gratis kursus for skolebestyrelsen og skoleledelsen, samt en række værktøjer til at lave strategien, der er baseret på nyeste viden om mobning.

DropMob er et initiativ fra Red Barnet og Skole og Forældre, der er udviklet i samarbejde med kommunerne Esbjerg, Herning og Fredensborg. DropMob støttes økonomisk af Ministeriet for Sundhed og Ældre.

Kilde: National trivselsundersøgelse, www.uddannelsesstatistik.dk

Yderligere kommentarer:
Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre, mobil 31716378

Naja Kinch Sohn, projektleder i Red Barnet, mobil 21343178

Udgivet den

9. marts 2016

af

sp

Læs også

20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...
Omsorgsplaner i folkeskolen
12.03.24
I hver klasse sidder der to børn uden venner
Ny venskabsundersøgelse, lavet af Skole og Forældres magasin Skolebørn, viser, at der sidder to børn i hver klasse, der ikke har nogen venner i...