Tilsynet i frikvartererne er ikke ok

Vi synes ikke, at skolen fører et ordentligt tilsyn med indskolingseleverne i frikvartererne. Hvad kan vi gøre i skolebestyrelsen?

Svar:

Det er skolen, der har ansvaret for at føre tilsyn med eleverne i skoletiden. Skolebestyrelsen har i den forbindelse en generel tilsynsret og -pligt med hele skolens virksomhed. I skal derfor sætte et tilsynspunkt på dagsordenen til næste skolebestyrelsesmøde, hvor I beder skolelederen redegøre skriftligt for, hvordan skolen varetager sin tilsynsforpligtelse i frikvartererne i forhold til indskolingseleverne.

Hvis I ikke er tilfredse med redegørelsen, kan skolebestyrelsen herefter - som det fremgår af bekendtgørelsen vedrørende tilsyn med eleverne i skoletiden - vedtage et princip for dette tilsyn, der adresserer de problemstillinger, som I er bekymret for.

Princippet skal være formuleret så konkret, at der ikke er tvivl om hensigten, og at arbejdet i skolen uden større problemer kan indrettes efter det. Samtidig skal skolelederen have plads til at vælge mellem flere konkrete muligheder, når princippet skal omsættes til praksis.

Det udgør ikke et problem for skolebestyrelsens behandling af sagen, hvis det skulle være konkrete enkeltsager, der er baggrund for jeres bekymring. Skolebestyrelsen behandler ikke person- og elevsager, men konkrete sager kan være et godt afsæt for generelle spørgsmål om skolens virksomhed, som skolebestyrelsen kan og bør diskutere.

Venlig hilsen Skolebestyrelsesrådgivningen

12. december 2018

pe

Konflikttrappen. Illustration af Pernille Mühlbach
24.04.17
Konflikttrappen
Det er en god hjælp til nedtrapning af konflikter at kende konflikttrappen
31.08.16
Er de ansatte på skolen omfattet af det værdiregelsæt, som skolebestyrelsen vedtager?
Vi skal til at revidere vores værdiregelsæt, og når jeg kigger på det eksisterende, så slår det mig, at det stort set kun beskriver, hvad eleverne...