Trivsel på spil

Trivsel på spil

Sæt trivslen på spil. Gode relationer og fælles forståelse er forudsætningen for et sundt undervisningsmiljø og social trivsel. Samtidig byder hverdagen i og omkring skolen uundgåeligt på situationer og konflikter, som udfordrer relationerne og trivslen.

Dialogværktøj skaber forståelse

Derfor har Danmarks Lærerforening, Skole og Forældre, Danske Skoleelever og Skolelederforeningen i et tæt og lærerigt samarbejde udviklet dialogværktøjet Trivsel på spil. Formålet med Trivsel på spil er at forebygge vanskelige situationer ved at skabe forståelse for forskellige synspunkter og få skabt et godt udgangspunkt for at agere konstruktivt og positivt over for hinanden.

Formuler en fælles løsning
I Trivsel på spil skal dialogens deltagere forholde sig til et fiktivt dilemma, hvor de involverede personers trivsel og relationer er sat på spil. Sammen skal deltagerne forsøge at formulere en fælles løsning, som de vil kunne trives med, hvis en lignende situation skulle opstå i virkeligheden.

Trivsel på spil består af:

  • En generel introduktion med overblik over materialets forskellige dele.
  • 15 forskellige dialoger med hver sin dilemmasituation ud fra et tema, der typisk kan udfordre den sociale trivsel. Se oversigt her på siden.
  • En køreplan til hhv. en kort dialog (ca. 30 minutter) og en lang dialog (ca. 45-60 minutter), som dialogens ordstyrer kan følge trin for trin for frem for at nå til et konkret resultat inden for den afsatte tid.
  • Et inspirationskort til valgfri afbenyttelse som supplement til dialogen.

Download Trivsel på spil
Trivsel på spil er gratis og henvender sig til forældre, lærere, de større elever samt skoleledelsen og -bestyrelsen. Det kan bruges i alle anledninger, hvor det er relevant at få talt om, hvordan man vil forholde sig til specifikke dilemmaer. Værktøjet kan downloades til fri afbenyttelse her på siden.

Om Trivsel på spil
Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisning, og med Trivsel på spil håber ministeriet og de fire foreninger at kunne medvirke til at forhindre mistrivsel, misforståelser og mobning gennem åbne og forebyggende samtaler.

På dette link kommer du til siden, hvor du kan downloade alle spillets elementer eller udvælge de dialoger du ønsker at bruge: Spil

Senest opdateret den

23 februar 2021

af

Læs også

07.05.20
Gå til kamp mod ensomhed på skolen
Hver tredje elev mangler nogen at være sammen med i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn blandt 1.105 folkeskoleforældre. Ensomhed,...
17.12.19
Når børn sættes i kasser – giver det dårlige klasser
Fastlåste roller kan skade både elevernes trivsel, faglige udvikling og fællesskabet i klassen. Halvdelen af forældrene har oplevet, at deres barn...