Alle 120 skoler har brug for et løft

Alle 120 skoler har brug for et løft

Undervisningsminister Merete Riisager vil bruge 500 millioner kroner på at præmiere udvalgte skoler, der kan løfte de svageste elever.

Skoler, hvor mange elever får dårlige karakterer, kan med en ny pulje få en belønning på 1,4 millioner kroner om året, hvis eleverne får bedre afgangskarakterer.
Belønningen udløses, hvis skolen reducerer andelen af elever, der får under 4 i dansk og matematik ved afgangsprøven i 9. klasse.
120 skoler er udvalgt til at kunne få del i puljen. De 120 skoler slås alle med, at en for stor gruppe elever får dårlige karakterer i dansk og matematik.

- Mange skoler har ikke råd til at gøre en særlig indsats. Derfor er det utilfredsstillende, at skolerne først får en præmie, hvis de får succes. Man kan ikke effektivisere sig til succes med børn. Det handler ikke om at udnytte operationsstuer bedre, men om at have tid til at skabe relationer og finde den rette læringsvej for hvert enkelt barn. Det tager tid og kræver nærvær, og det koster penge, siger Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre.

Skole og Forældres formand er også bekymret for, om de 500 millioner overhovedet når ud til skolerne.

- De 120 udvalgte skoler skal udvise tydelig fremgang. Det vil en del skoler ikke kunne leve op til. Jeg frygter, at mange af de 500 millioner kroner ender med ikke at blive brugt. Jeg ser hellere, at undervisningsminister Merete Riisager kæmper for, at kommunerne får en ordentlig aftale om kommunernes økonomi for 2018, så der bliver råd til folkeskolen. Det burde jo være kommunerne som skoleejere, der gik i spidsen for en indsats for at løfte folkeskolerne, siger Mette With Hagensen.

Læs mere om puljen på undervisningsministeriets hjemmeside.

Udgivet den

27. april 2017

af

sp

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...