Corona-information

Skole og Forældre har her samlet links til relevant information og vejledning vedrørende Corona-epidemiens betydning for skolen

Til skolebestyrelser og skoleledelser:

Fase 2: Vejledninger fra Børne- og Undervisningsministeriet for genåbningen af dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner

Fase 1: Bekendtgørelse om lukning og gradvis, kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler, institutioner m.v. og om nødpasning i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19)

Vejledning, instrukser, pjecer og plakater til genåbning af skoler og fritidsordninger. Siden opdateres løbende.

Undervisningsministeriets side med information til uddannelsesinstitutioner om coronavirus/covid-19. Siden henvender sig primært til uddannelsesinstitutioner. Indholder en fyldig spørgsmål/svar-sektion.

Skolelederforeningens side med information til skoleledelser om coronavirus/covid-19. Siden opdateres løbende.

Emu.dk (Danmarks læringsportal) har oprettet en side med gode råd til undervisning af eleverne, når de er sendt hjem. Sidens målgruppe er undervisere og skoleledere.

Børne- og Undervisningsministeriet offentliggør løbende udkast til regler for den midlertidige situation med nedlukning af skoler og nødpasning m.v. Reglerne kommer ikke i høring, inden de stadfæstes, men ministeriet giver til gengæld indblik i tekstudkast undervejs i processen.

Kriterier for nødpasning. Børne- og undervisningsministeren har sendt et brev til alle landets borgmestre med de tre overordnede kriterier for nødpasning, som regeringen planlægger. Kriterierne er siden uddybet i dette brev til alle borgmestre fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen

Til forældre:

Børne- og Undervisningsministeriets information til forældre om undervisning af børn i hjemmet. Indholder blandt andet et inspirationskatalog.

Sundhedsstyrelsens vejledning om legeaftaler, børnepasning m.v.

Se magasinet Skolebørns temaside med med gode råd og inspiration til de kommende uger med Corona-karantæne og hjemmeundervisning.

Information på politi.dk til dig, der har børn i skole eller dagtilbud. Politiet er koordinerende myndighed og har her den seneste officielle udmelding på skoleområdet.

Skoleliv.dk med Skole og Forældres råd til forældrene. Fem konkrete spørgsmål/svar.

Red Barnets råd til forældre om, hvordan de taler med deres børn om coronavirus.

Forældrerådgivningens hjemmeside. Har du brug for rådgivning i forhold til dit barns skolegang, så ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68. Åbningstiderne er mandag - fredag  kl. 10 - 14. Der er lukket i skoleferierne.

Generelt:

Sundhedsstyrelsens spørgsmål/svar-side om coronavirus/covid-19. Denne side handler om virussen og forholdsregler generelt.

...og husk også at se på din kommunes hjemmeside!

13. marts 2020

pe

08.05.15
Viden- og Erfaringsseminar 2015
Temaet var skolebestyrelsens arbejde med skole-hjem-samarbejde og andre reformtemaer.
03.12.10
Sammen om en bedre skole
Danske skoleelever, Skolelederne, Danmarks Lærerforening og Skole og Forældre har i samarbejde udarbejdet et inspirationskatalog til brug for...