Corona-information

Corona-information

Skole og Forældre har her samlet links til relevant information og vejledning vedrørende Corona-epidemiens betydning for skolen

Til skolebestyrelser og skoleledelser:

Retningslinjer for grundskolen samt ungdoms- og voksenuddannelser gældende fra 1. august 2020

Information om forholdsregler ved tilfælde af covid-19 i skoler, dagtilbud og andre tilbud til børn og unge

Fase 2: Vejledninger fra Børne- og Undervisningsministeriet for genåbningen af dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner

Fase 1: Bekendtgørelse om lukning og gradvis, kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler, institutioner m.v. og om nødpasning i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) 

Vejledning, instrukser, pjecer og plakater til genåbning af skoler og fritidsordninger. Siden opdateres løbende.

Undervisningsministeriets side med information til uddannelsesinstitutioner om coronavirus/covid-19. Siden henvender sig primært til uddannelsesinstitutioner. Indholder en fyldig spørgsmål/svar-sektion.

Skolelederforeningens side med information til skoleledelser om coronavirus/covid-19. Siden opdateres løbende.

Emu.dk (Danmarks læringsportal) har oprettet en side med gode råd til undervisning af eleverne, når de er sendt hjem. Sidens målgruppe er undervisere og skoleledere.

Børne- og Undervisningsministeriet offentliggør løbende udkast til regler for den midlertidige situation med nedlukning af skoler og nødpasning m.v. Reglerne kommer ikke i høring, inden de stadfæstes, men ministeriet giver til gengæld indblik i tekstudkast undervejs i processen.

Kriterier for nødpasning. Børne- og undervisningsministeren har sendt et brev til alle landets borgmestre med de tre overordnede kriterier for nødpasning, som regeringen planlægger. Kriterierne er siden uddybet i dette brev til alle borgmestre fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen 

Til forældre:

Børne- og Undervisningsministeriets information til forældre om undervisning af børn i hjemmet. Indholder blandt andet et inspirationskatalog.

Sundhedsstyrelsens vejledning om legeaftaler, børnepasning m.v.

Se magasinet Skolebørns temaside med med gode råd og inspiration til de kommende uger med Corona-karantæne og hjemmeundervisning.

Information på politi.dk til dig, der har børn i skole eller dagtilbud. Politiet er koordinerende myndighed og har her den seneste officielle udmelding på skoleområdet.

Skoleliv.dk med Skole og Forældres råd til forældrene. Fem konkrete spørgsmål/svar.

Red Barnets råd til forældre om, hvordan de taler med deres børn om coronavirus. 

Forældrerådgivningens hjemmeside. Har du brug for rådgivning i forhold til dit barns skolegang, så ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68. Åbningstiderne er mandag - fredag  kl. 10 - 14. Der er lukket i skoleferierne.

Generelt:

Sundhedsstyrelsens spørgsmål/svar-side om coronavirus/covid-19. Denne side handler om virussen og forholdsregler generelt.

...og husk også at se på din kommunes hjemmeside!

Udgivet den

13. marts 2020

af

pe

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...