Forældre: Færre elever i klasserne

Forældre: Færre elever i klasserne

En undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at forældre ønsker færre elever i klasserne, mere ro i timerne og flere penge til folkeskolen.

Undersøgelsen, som Skole og Forældre har gennemført blandt forældre til børn i folkeskolen, viser, at forældre især peger på uro i timerne, for store klasser og for få penge som de store problemer i folkeskolen i dag.

”En klasse med 28 elever er alt for meget og lærerne kan ikke håndtere undervisningen,” er en af kommentarerne fra en forælder, der har besvaret undersøgelsen.
”En af vores døtre er startet i en klasse med 26 elever. Der er tre spor med henholdsvis 27, 26 og 25 elever. Jeg forstår ikke - ud over det økonomiske perspektiv - at der ikke er lavet fire spor, når tryghed og nærhed er så vigtigt for børns trivsel. Disse ting er årsag til, at vi går i seriøse overvejelser om at starte vores børn op på privatskole,” skriver en anden forælder.

Forældrene opfordrer kommunalpolitikerne til at se folkeskolen som en investering, ikke en udgift.

”Der skal prioriteres flere midler til folkeskolen - pengene kommer tifold igen om nogle år,” skriver en forælder.

”Børnene er vores fremtid. Det er vigtigt og det må gerne koste penge,” skriver en anden forælder.

Flere forældre i undersøgelsen peger på, at der ikke er tilstrækkeligt med penge til folkeskolen.

”Giv folkeskolen nogle flere penge, så vi kan få nogle ordentlige forhold på skolen og bedre tilbud til børnene i undervisningen,” skriver en forælder.

Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen, opfordrer forældrene til at finde ud af, hvad lokalpolitikerne mener om folkeskolen inden det kommende kommunalvalg, og at huske at sætte krydset på valgdagen.

- Find ud af, hvad dine lokalpolitikere vil med folkeskolen, inden du stemmer. Husk at nå frem til stemmeboksen på valgdagen. Snak med dine venner og familie, lav et opslag på Facebook eller skriv et debatindlæg om folkeskolen til din lokalavis. Gør noget, så folkeskolen kommer på dagsordenen til kommunalvalget. Det er os som forældre, der skal gøre opmærksom på folkeskolens vilkår. Det er os, der ved, hvor skoen trykker ude på skolerne,” siger Mette With Hagensen.

I undersøgelsen blev forældre til børn i folkeskolen bedt om at udpege de største problemer i folkeskolen.

Tabel 1: Folkeskolens største problemer

2.885 forældre til børn i folkeskolen deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i august 2017.

Kommunalvalget finder sted den 21. november 2017.

Udgivet den

11. oktober 2017

af

sp

Læs også

15.08.22
Ny undersøgelse om forældres oplevelse af inklusion: Behov for bedre støtte
Hele 77 procent af forældre til børn med særlige behov oplever, at økonomien har betydning for, hvilken støtte deres barn får, viser en ny...
17.05.22
Brug for nytænkning, så flere og forskellige forældre engagerer sig i folkeskolen
Det er positivt, at man politisk vil give skolebestyrelserne et større ansvar. Men det kræver, at flere kommuner sikrer bestyrelsernes kompetencer,...