Kun halvdelen af forældrene føler sig klædt godt på til skolebestyrelsesarbejdet

Kun halvdelen af forældrene føler sig klædt godt på til skolebestyrelsesarbejdet

Nye tal fra Skole og Forældre viser, at kun 4 ud af 10 skolebestyrelsesmedlemmer har fået et kursus af kommunen eller skolen om arbejdet i skolebestyrelsen.

Der er ikke meget hjælp at hente fra kommunen eller skolen, når nye forældre bliver valgt til skolebestyrelsen på de danske folkeskoler.
Mindre en 40 procent af de nuværende forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer har deltaget i et kursus, som kommunen og skolen har arrangeret, med henblik på at klæde forældrene på til arbejdet i skolebestyrelsen.
Det viser en undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget blandt sine medlemmer.

- Alle skolebestyrelsesmedlemmer burde have et kursus, når de bliver valgt ind i skolebestyrelsen. En skolebestyrelse er et forvaltningsorgan med en kompliceret lovgivning. Det er helt utilfredsstillende, at kommunerne på den måde svigter deres opgave med at klæde skolebestyrelsesmedlemmerne på, siger landsformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Skole og Forældres undersøgelse viser også, at kun halvdelen af skolebestyrelsesmedlemmerne føler sig klædt godt eller meget godt på til opgaven i skolebestyrelsen.

- Ambitionen må være, at langt flere skolebestyrelsesmedlemmer føler sig klædt godt på til opgaven. Forældre er en fantastisk ressource i forhold til at udvikle folkeskolen. I regeringens forslag til folkeskolereform skal der bruges mange penge på kompetenceudvikling af lærere og skoleledere. Jeg opfordrer partierne bag den kommende folkeskolereform til ikke at glemme skolebestyrelsen og forældrene, når pengene til kompetenceudvikling skal fordeles, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældre mener det er meget vigtigt, at skolebestyrelsesmedlemmerne har et højt kompetenceniveau.

- Skolebestyrelsen skal kunne udføre den opgave, de er sat i verden til, nemlig at bidrage til at udvikle folkeskolen og at føre tilsyn med skolens virksomhed. Det kræver en kvalificeret indføring i rammerne for skolebestyrelsens arbejde, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældres undersøgelse er foretaget i perioden 24. - 29. januar 2013.
Skole og Forældres medlemmer er alle forældre til børn i folkeskolen og er samtidig medlemmer af en skolebestyrelse.
652 medlemmer af Skole og Forældre har deltaget i undersøgelsen.

Yderligere kommentarer: Landsformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen, tlf.: 3171 637

Udgivet den

30. januar 2013

af

Læs også

17.03.23
Børnene skal ikke lappe kommunernes huller
Over halvdelen af landets kommuner sparer på dette års skolebudget. Det viser en undersøgelse fra bladet Folkeskolen. Det er helt grotesk i en tid,...
06.03.23
Trivsel skal være i fokus alle dage
På mange skoler vil der være ekstra fokus på trivsel, når Trivselsdagen 2023 løber af stablen fredag. Det er en vigtig dag. Men endnu vigtigere er...