Ny brugerundersøgelse viser forældretilfredshed på alle folkeskoler

Ny brugerundersøgelse viser forældretilfredshed på alle folkeskoler

Ny national undersøgelse af forældrenes tilfredshed med folkeskolen kan opdeles på hver enkelt folkeskole. Det gør undersøgelsen til et vigtigt redskab for skolebestyrelsen.

Otte ud af ti forældre er tilfredse med deres børns folkeskole, mens mindre end én ud af ti forældre er decideret utilfredse.
Det er resultatet af en ny stor brugertilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for Kommunernes Landsforening og Social og Indenrigsministeret.

- De ansatte på folkeskolerne kan godt klappe sig selv på skulderen med dette resultat. Langt de fleste folkeskoleforældre er tilfredse med deres børns skole, siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg.

Det nye i undersøgelsen er blandt andet, at resultaterne kan opdeles for hver enkelt folkeskole. Dermed er undersøgelsen et vigtigt arbejdsredskab for skolebestyrelserne.

- Jeg mener alle skolebestyrelser skal have forældretilfredshed på dagsordenen til et skolebestyrelsesmøde. Det har været vigtig for os i Skole og Forældre, at undersøgelsen kan bidrage til hver enkelt skoles muligheder for at finde ud af, hvor skoen trykker, når man spørger forældrene, siger Rasmus Edelberg.

Et af de problemer, som forældrene peger på i undersøgelsen er mangel på ro og orden i klassen. Her er 14 % af forældrene utilfredse eller meget utilfredse med de ansattes arbejde med at skabe ro og orden i klassen.

- Uro kan skyldes mange faktorer. Jeg vil pege på høje klassekvotienter mange steder. Det er svært at få ro i en klasse med 26 elever. Det skal vi huske, når skolebestyrelsen prioriterer budgetter for folkeskolerne, siger Skole og Forældres formand.

De 10 kommuner, hvor forældrene er mindst tilfredse med folkeskolen er Læsø, Halsnæs, Odsherred, Faxe, Egedal, Albertslund, Vordingborg, Glostrup, Odder og Herlev.

- Lav tilfredshed blandt skolens forældre er et signal til de ansvarlige for folkeskolen. Alle involverede aktører bør tage det signal alvorligt, skaffe sig mere viden om, hvorfor forældrene er utilfredse og handle på den viden, siger Rasmus Edelberg.

Omkring 170.000 folkeskoleforældre har deltaget i brugerundersøgelsen. Undersøgelsen er blevet opdelt på skoleniveau på baggrund af et ønske fra Skole og Forældre.

Yderligere kommentarer: Rasmus Edelberg, Landsformand, Skole og Forældre, mobil: 23 27 05 38

Note: Det såkaldte dashboard med undersøgelsens resultater kan kun ses, hvis man accepterer cookies

Udgivet den

30. oktober 2020

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...