Ny forældreguide om faglig læsning og skrivning

I forbindelse med Vi læser for livet projektet har Danmarks Lærerforening og Skole og Forældre udgivet en guide til forældrene om faglig læsning og skrivning.

Forældreguiden, der er udviklet af Nationalt Videncenter for Læsning - Professionshøjskolerne, er en guide til forældrene om, hvordan læseundervisningen på skolens mellemtrin begynder at fokusere mere og mere på fagtekster.

Forældrene skal ikke undervise deres børn i at læse fagtekster, det er lærerens opgave. Guiden giver derimod nogle gode idéer til, hvordan forældre kan snakke med deres børn om fagtekster derhjemme og hvordan de kan støtte deres børn i at læse disse tekster. Man kan som forældre hjælpe sit barn til at få øje på, at fagtekster kræver en anden måde at læse og skrive på. De ser anderledes ud bl.a. fordi de er fyldt med fagsprog, grafer, illustrationer osv.

Lærerne på mellemtrinnet kan med fordel udlevere folderen til forældrene på det første forældremøde på mellemtrinnet.

Folderen kan købes hos Skole og forældre her

21. marts 2013

22.02.18
Årsmøde 2018 for Netværk for Specialundervisning
Tilmeld dig årsmødet, der afholdes lørdag den 10. marts 2018 kl. 10.00-16.00 på Pindstrupskolen, Skolevej 1, 8550 Ryomgård
03.02.11
Uge sex
Der er 150.000 tilmeldte elever til kampagnen, heraf ca. 6000 på ungdomsuddannelserne.