PISA er VM i indersidespark

PISA viser ikke alt

OECD’s PISA-undersøgelse for 2009 viser, at danske skoleelevers færdigheder befinder sig omkring OECD-gennemsnittet.

Skole og Forældres landsformand, Benedikte Ask Skotte advarer om at tro, at PISA viser hele sandheden om danske skoleelevers færdigheder.

- PISA er lige som VM i indersidespark. Det er selvfølgelig meget vigtigt at være god til indersidespark på en fodboldbane, men man kan også vinde fodboldkampen på et hovedstød. PISA viser ikke alt om danske skoleelevers færdigheder, siger Benedikte Ask Skotte.

PISA undersøger en række centrale færdigheder som læsning, matematik og naturfag blandt skoleelever i 65 lande. I Danmark har knap 6000 elever født i 1993 deltaget i undersøgelsen.

Læs Benedikte Ask Skottes blog om undersøgelsen

Læs PISA 2009.

7. december 2010

fzb

20.08.14
Kun en ud af 20 skoler nytænker forældreinddragelse
Hvordan kan forældrene støtte deres børns faglige udvikling, hvis der ikke længere skal laves lektier derhjemme? Det har kun ganske få et bud på,...
30.04.12
Dansker vicepræsident for Europas forældre
Skole og Forældres formand Benedikte Ask Skotte blev valgt til vicepræsident i European Parents Association på generalforsamlingen den 28. april.