Sæt loft over SFO-taksterne

Uholdbart, at SFO nu er dyrere end børnehave.

Nye tal viser, at det nu i gennemsnit er dyrere at have sit barn i SFO end i børnehave - på trods af, at børnene bliver passet flere timer i børnehaven end i SFO.

- Jeg synes regeringen skal indføre et loft over forældrebetaling i SFO, så reglerne for børnehave og SFO bliver sammenlignelige, siger Skole og Forældres formand, Benedikte Ask Skotte.

Hun mener det er uholdbart, at SFO'en er dyrere end børnehaven.

- Nogle forældre vil vælge SFO fra, hvis den bliver for dyr. Konsekvensen kan blive, at børn i en tidlig alder kommer til at sidde alene hjemme foran fjernsynet i stedet for at være i SFO sammen med kammerater i et positivt fællesskab, siger Benedikte Ask Skotte.

SFO bidrager til, at børnene får muligheder for at lave netværk og fællesskaber med indhold. SFO er også et af de steder, hvor der er voksenkontakt, og det er der ikke for meget af i dag.

- Det giver ingen mening at sætte prisen på SFO så højt op. Man kan godt ønske sig, at kommunerne tænker langsigtet og tager det gode børneliv alvorligt, som Kommunernes Landsforening profilerer sig på i øjeblikket, siger Skole og Forældres formand, Benedikte Ask Skotte.

Skole og Forældre er ikke i tvivl om, at kommunerne bruger SFO-taksterne som løsning på kommunernes økonomiske udfordringer.

- Kommunerne er pressede økonomisk. SFO-taksten har ikke noget loft over forældrebetalingen. Derfor ser vi taksterne til SFO eksplodere. De nye tal dokumenterer, at kommunerne ikke har disciplin til at holde taksterne på et rimeligt niveau. Forældrene har brug for at både Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini og kommunerne hanker op i sig selv, så taksterne ikke kommer ud af kontrol på det her område, siger Benedikte Ask Skotte.

14. februar 2012

fzb

04.12.12
Skole og Forældre ser positivt på folkeskolereformen
Regeringens forslag til folkeskolereform vil styrke eleverne i folkeskolen.
27.09.12
Det danske skolevæsen bryder den sociale arv
I Danmark er der knap 60 procents chance for at en ung mellem 20 og 34 år med ufaglærte forældre begynder på en videregående uddannelse, viser OECD-...