Den åbne skole

Her kan skolebestyrelserne få hjælp til at lave det lovpligtige princip for den åbne skole også kaldet samarbejdet med lokalsamfundet. Der er princip til inspiration og hjælpeskemaer til brug for det konkrete arbejde og inspirationsmateriale.

Den åbne skole eller samarbejdet med det omgivende samfund er en af de vigtige nyskabelser i folkeskolereformen fra 2014 og derfor også et område, som skolebestyrelsen skal prioritere højt. Det er en del af det lovpligtige principområde: Undervisningens organisering. Princippet kan udformes på mange måder og skal passe til jeres skole og til jeres værdigrundlag. Samtidig skal princippet udformes, så de passer til den skolepolitik, der er i kommunen og så den lægger indenfor lovgivningen.

Hjælp og inspiration til at lave et princip den åbne skole

Værktøjskassen indeholder redskaber, der hjælper jer med at lave et effektfuldt princip for kommunikation mellem skole og hjem:

Skemaer, der hjælper jer igennem processen på en god måde:

Se også:

8. november 2018

pe

01.04.14
Principper
Redskaber til skolebestyrelsens udarbejdelse af skolens principper. Reflektionsskemaer, eksempler, fakta og hjælp til implementering.
27.11.15
Skolebestyrelsens arbejde med kontaktforældre
Kontaktforældre kan være med til at binde skolens forældre sammen med skolens personale og skolebestyrelsen og spiller på den måde en vigtig rolle...