En øjenåbner

En øjenåbner

Bruger skolebørn tiden hensigtsmæssigt?

Nu kom der endnu en undersøgelse om børn. Bruger skolebørn tiden hensigtsmæssigt? Det har nogle forskerne spurgt sig selv og andre om.
Jeg er næsten ved at sige, at selvfølgelig gør børn ikke det!
De er jo børn og tænker (heldigvis) ikke rationelt, men bruger deres tid på det, de har lyst til. Det er hele herligheden ved at være barn, at have friheden til at gøre, hvad man har lyst til, uden at tænke på oprydning, gulvvask, indkøb, hente børn inden lukketid og så videre.

Jeg nyder de dage, hvor jeg ikke behøver at bruge tiden hensigtsmæssigt. Hvor jeg kan tage mig friheden til at bruge hele formiddagen i nattøj med kaffekanden og dagens aviser inden for rækkevidde. De dage er oaser i en travl hverdag, og jeg vil ikke undvære mine nattøjsdage, men hvis hver dag blev en nattøjsdag, så ville jeg selvfølgelig blive bekymret.

Så det bekymrer mig faktisk, at undersøgelsen viser, at danske børn bruger tre timer foran en skærm og kun 20 minutter på motion hver dag. At sidde foran en skærm er ikke udelukkende intetsigende spil, det er også læring, men tre timer hver dag er mere end en oase. Det er for meget,  især når det ikke levner tid til motion og bevægelse.

Skolebørn sidder stille for længe, motionerer og sover for lidt, og det gælder sikkert også for rigtig mange af børnenes forældre, så undersøgelsen blev, på trods af det ikke overraskende svar, en øjenåbner.

Vi ved det jo godt, vi skal motionere mere, sove mere og ikke sidde så meget ned, men frem for at bruge undersøgelsen til at slå børnene og forældrene oven i hovedet med dårlig samvittighed, så brug den til at få kigget familiens vaner efter.

Er vi blevet for magelige?

I morgen tager jeg i alt fald cyklen på arbejde - også selv om der er minusgrader.

Senest opdateret den

15. november 2018

af

cg

Læs også

Rasmus_formand
22.09.21
Fast tilbud i alle kommuner til børn med mistrivsel
Problemer med unge, der føler sig ensomme, udvikler angst eller skolevægring, gør det nødvendigt med et fast evidensbaseret kommunalt tilbud, der kan...
Rasmus_formand
01.07.21
Årsager til skolefravær skal ofte findes i skolen
Problemer med elevers fravær løses ikke ved kun at kigge på familierne.