Fokus på principper og tilsyn

Fokus på principper og tilsyn

Skole og Forældre sætter fokus på principper og tilsyn.

Der er to områder af skolebestyrelsens arbejde Skole og Forældre nu sætter ekstra fokus på, nemlig principper og tilsyn.

Kursus om tilsyn
En vigtig del af skolebestyrelsens arbejde er at følge op på principperne mv. og her kommer skolebestyrelsens tilsynsopgave i spil. 
Skole og Forældre har udarbejdet en nyt kursus: Skolebestyrelsens tilsynsopgave med fokus på tilsynet og med følgende temaer:

* Rammer for tilsynsarbejdet
* Muligheder i tilsynet
* Hvordan gennemføres tilsyn?
* Hvordan handler vi på ”resultaterne”?

Kurset kan gennemføres en hverdagsaften, hvor I afsætter 2 timer, evt. i forbindelse med et skolebestyrelsesmøde. Prisen er kr. 2.500,- + transport (sidstnævnte koster max. kr. 600,-) for en medlemsskole.
Har I behov for kurser på andre områder i jeres skolebestyrelsesarbejde, kan I se mere på:
www.skole-foraeldre.dk/kurser

Ønsker I yderligere information om seminarer eller vil I booke et ”tilsynskursus” så kontakt sekretariatet på post@skole-foraeldre.dk

Hæfte 4
Ti hæfter med titlen: Skolebestyrelsens arbejde – principper til styring af skolen er sendt ud til alle folkeskoler. Hæftet kan give inspiration og input til at arbejde med principperne. Måske mangler I nogle principper? Måske skal de principper, skolen allerede har, revideres eller opdateres?

Værktøjskassen
I kan også få inspiration til arbejdet med principper i værktøjskassen.
Her finder I blandt andet materiale til selve processen med udarbejdelse af principper samt en række inspirationsprincipper som I kan bruge som udgangspunkt, hvis I ønsker det.

Regionale seminarer
Principper og tilsyn er endvidere temaet på Viden-og Erfaringsseminarerne 2016, der gennemføres i hver region:

Lørdag den 5. marts 2016
Region Nordjylland, Scandic Aalborg
Region Syddanmark, Scandic Kolding
Region Hovedstaden, Scandic Eremitage, Lyngby

Lørdag den 12. marts 2016
Region Midtjylland, Scandic Silkeborg
Region Sjælland, Comwell Sorø

Alle skolebestyrelsesmedlemmer har modtaget en invitation direkte pr. mail. Det er gratis at deltage, men der er begrænset deltagerantal på max. fire medlemmer pr. skole. Hvem deltager fra jeres skolebestyrelse?

 

Udgivet den

20. januar 2016

af

sp

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...