Folkeskolen er fuld af nytænkende udviklingsforløb

Folkeskolen er fuld af nytænkende udviklingsforløb

Hvordan udvikler vi bedst vores fælles folkeskole? Det sætter Skole og Forældre og Danske Skoleelever fokus på for andet år i træk med konkurrencen DM i skoleudvikling, hvor alle folkeskoler kan tilmelde sig!

Vinderskolen, der kåres 17. november, får 50.000 kroner, og i alt er der præmier for 100.000 kroner på spil. Konkurrencen er skabt for at sætte fokus på de mange nytænkende udviklingsforløb, som folkeskolen er fuld af i disse år.

Skal din skole være vinderskole i 2017?
Arbejder jeres skole, dit barns skole eller børnebørnenes skole med fx fremtidens design, er der udviklet nye bevægelsesbånd på skolen, inddraget forældre på en ny måde, samarbejdet med idrætsforeninger, kunstnere og erhvervsliv eller skabt anderledes strukturer i skolens hverdag? Så er det måske netop din skole, som skal have del i præmiesummen på 100.000 kr. til DM i skoleudvikling 2017.

Sidste års vinder gjorde op med fejlfinderkulturen
- Det var overraskende og en stor ære for os at vinde DM i skoleudvikling med forløbet BID – bæredygtighed, innovation og design. Det betyder meget for personale og forældre at modtage en sådan anerkendelse og vores elever er rigtig stolte over diplomet, siger viceskoleleder på Eltang Skole, Karin Eriksen.

Flere end 80 skoler deltog i DM i skoleudvikling 2016, men netop Eltangs Skoles opgør med fejlfinderkulturen og skolens systematiske fokus på bæredygtig innovation gjorde skolen til vinder af DM i skoleudvikling 2016.

Sidste års vinder af publikumsprisen indsendte konkurrencens største udviklingsforløb
DM i skoleudvikling indeholder også en publikumspris målt på deling gange likes på Facebook. Vinder af publikumsprisen blev ni folkeskoler og en ungdomsskole i skolesamarbejdet Nord i Odense – endda med konkurrences største udviklingsforløb, et valgfagssamarbejde involverende 1300 elever og rigtig mange partnere.

- Ildsjæle og samarbejdspartnere får et klap på skulderen, når man modtager en sådan pris, så det er vi rigtig glade for. Erfaringerne giver også et godt afsæt for at udvikle nye spændende projekter, siger Kathrine Vestergaard Dahl, Souschef på Risingskolen i Odense.

DM i skoleudvikling indsamler udviklingsforløbene i folkeskolen. Via hjemmesiden www.dmskoleudvikling.dk formidles de videre til alle folkeskoler i Danmark. På den måde deler DM i skoleudvikling god praksis. Samtidig hyldes de indsatser, som skolens personale og partnere sætter i gang.

Tilmeldingsfristen for udviklingsforløb løber frem til d. 6. oktober kl. 12.00 - se http://dmskoleudvikling.dk/artikel/tilmelding

Kåringen finder sted d. 17. november i Nyborg ved Skole og Forældres landsmøde. Præmiesummen er 100.000 kr. og vinderen får 50.000 kr.

Yderligere oplysninger om projektet: Kampagneleder Karin Garde Frandsen, Skole og Forældre, telefon33 86 02 02 eller e-mail: kgf@skole-foraeldre.dk

 

Udgivet den

5. september 2017

af

sp

Læs også

16.05.24
Forældre har fået nok af besparelser på børnenes skole og SFO
Over 3000 forældre siger nej tak til flere besparelser på deres børns skole og SFO. Det gør de med deres underskrift i ny underskriftsindsamling, som...
02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...