Rasmus Edelberg genvalgt som formand

Rasmus Edelberg genvalgt som formand

Rasmus Edelberg er genvalgt som formand til at stå i spidsen for Skole og Forældre de næste 2 år.

De delegerede forældrerepræsentanter kvitterede for Rasmus Edelbergs indsats og genvalgte ham lørdag som formand på Skole og Forældres landsmøde.

”Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet og den gode dialog sammen om fremtidens skole med politikere, interessenter og ikke mindst alle jer i skolebestyrelserne. Og der er nok at tage fat på. Stigende mistrivsel blandt vores børn og unge, for mange børn med særlige behov, der ikke får den rette støtte og svigtende politisk økonomisk prioritering af folkeskolen, hvor presset på skolens vilkår øges. Her er en stærk forældrestemme afgørende, og jeg vil gøre alt for at få den nødvendige dialog om bedre kvalitet i børnenes liv sat i gear,” siger Rasmus Edelberg.  

Han har haft posten som formand de seneste 4 år og inden da fungeret som næstformand i 3 år.

Den frie folkeskole på tapetet 

På landsmødet, hvor den frie folkeskole var hovedtema, var der bl.a. oplæg fra programleder af Frihedsforsøget i Holbæk kommune, Christina Aalling Wolff, og herefter debat mellem formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, næstformand i Skolelederforeningen, Dorte Andreas, bestyrelsesmedlem i Danske Skoleelever, Nikoline Møller, og formand for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg.

Her var det der en fælles forståelse af, at frihedsdagsordenen giver muligheder, men der medfølger også et ansvar i forhold til kvalitet og for at få inddraget elever og forældre. 

Landsmødet bød også på hilsningstaler fra en række af skolens parter, diskussion om fremtidens skolepolitik og valg af hovedbestyrelsesmedlemmer. I alt blev 11 hovedbestyrelsesmedlemmer valgt og ud af dem er 6 nye. 

Udgivet den

13. november 2022

af

mas

Læs også

Omsorgsplaner i folkeskolen
12.03.24
I hver klasse sidder der to børn uden venner
Ny venskabsundersøgelse, lavet af Skole og Forældres magasin Skolebørn, viser, at der sidder to børn i hver klasse, der ikke har nogen venner i...
06.02.24
Årsrapport: Forældre henvender sig i stigende grad om samarbejdsudfordringer
2023 blev igen et rekordår for Forældrerådgivningen med 2800 opkald. Og det kunne være blevet til dobbelt så mange, da ca. hver anden forælder hver...