Rasmus Edelberg genvalgt som formand

Rasmus Edelberg genvalgt som formand

Rasmus Edelberg er genvalgt som formand til at stå i spidsen for Skole og Forældre de næste 2 år.

De delegerede forældrerepræsentanter kvitterede for Rasmus Edelbergs indsats og genvalgte ham lørdag som formand på Skole og Forældres landsmøde.

”Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet og den gode dialog sammen om fremtidens skole med politikere, interessenter og ikke mindst alle jer i skolebestyrelserne. Og der er nok at tage fat på. Stigende mistrivsel blandt vores børn og unge, for mange børn med særlige behov, der ikke får den rette støtte og svigtende politisk økonomisk prioritering af folkeskolen, hvor presset på skolens vilkår øges. Her er en stærk forældrestemme afgørende, og jeg vil gøre alt for at få den nødvendige dialog om bedre kvalitet i børnenes liv sat i gear,” siger Rasmus Edelberg.  

Han har haft posten som formand de seneste 4 år og inden da fungeret som næstformand i 3 år.

Den frie folkeskole på tapetet 

På landsmødet, hvor den frie folkeskole var hovedtema, var der bl.a. oplæg fra programleder af Frihedsforsøget i Holbæk kommune, Christina Aalling Wolff, og herefter debat mellem formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, næstformand i Skolelederforeningen, Dorte Andreas, bestyrelsesmedlem i Danske Skoleelever, Nikoline Møller, og formand for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg.

Her var det der en fælles forståelse af, at frihedsdagsordenen giver muligheder, men der medfølger også et ansvar i forhold til kvalitet og for at få inddraget elever og forældre. 

Landsmødet bød også på hilsningstaler fra en række af skolens parter, diskussion om fremtidens skolepolitik og valg af hovedbestyrelsesmedlemmer. I alt blev 11 hovedbestyrelsesmedlemmer valgt og ud af dem er 6 nye. 

Udgivet den

13. november 2022

af

mas

Læs også

17.03.23
Børnene skal ikke lappe kommunernes huller
Over halvdelen af landets kommuner sparer på dette års skolebudget. Det viser en undersøgelse fra bladet Folkeskolen. Det er helt grotesk i en tid,...
06.03.23
Trivsel skal være i fokus alle dage
På mange skoler vil der være ekstra fokus på trivsel, når Trivselsdagen 2023 løber af stablen fredag. Det er en vigtig dag. Men endnu vigtigere er...