Rekordmange nye friskoler

Rekordmange nye friskoler

Undervisningsministeriet oplyser ifølge Ritzau, at der er hele 32 nye friskoler på vej til de kommende skoleår. Folkene bag skolerne har betalt det såkaldte anden rate depositum på 10.000 kroner og indsendt skolernes vedtægter.

Med 32 nye friskoler sættes der en ny rekord. Til sammenligning åbnede der blot syv friskoler ved starten af det nuværende skoleår.

Forældre er bekymrede

Landsformand Benedikte Ask Skotte vurderer, at forældrene åbner friskoler, fordi de vil bevare tryghed, trivsel og nærhed i børnenes hverdag.

- Der er meget røre i skolestrukturerne rundt omkring i kommunerne, og vi oplever, at rigtig mange forældre er bekymrede. Forældrene ønsker at bevare de små skoler i lokalsamfundene, siger hun til Ritzau.

Benedikte Ask Skotte sætter spørgsmålstegn ved den økonomiske gevinst ved at lukke de små folkeskoler.

- Det er tvivlsomt, om man overhovedet kan spare noget, når borgerne ikke vil være med til det. Og der findes heller ikke nogen dokumentation for, at større skoler giver bedre læring, så for forældrene giver det ingen mening at nedlægge de små skoler på landet, siger forældreformanden.

Se Danmarks Lærerforenings kort over, hvor mange folkeskoler, der er lukket siden 2008

Udgivet den

8. februar 2011

af

Læs også

04.10.10
Fagmesse: Skolen i fremtiden 2011
Fagmesse om skoleudvikling for skolebestyrelser, lærere, forældre, skoleledere og elever.
22.02.18
Bliv klar til skolebestyrelsesvalg 2018
Der er skolebestyrelsesvalg på de danske folkeskoler i foråret 2018. Skole og Forældre lancerer nu en kampagne, der skal få flere til at stille op...