Sikkerhedsseler i skolebusserne

Sikkerhedsseler i skolebusserne

Skole og Forældres næstformand Mette With Hagensen vil have kommunerne til at kræve sikkerhedsseler i alle skolebusser.

Adskillige børn fra en udflytterhave på Østerbro slap formentlig for både knubs og alvorligere kvæstelser, fordi de sad i sikkerhedssele, da deres bus tirsdag eftermiddag forulykkede i Nordsjælland.
 
Skole og Forældre vil derfor have kommunerne til at kræve sikkerhedsseler i alle busserne.
 
- Nu har vi set, at det er en rigtig god idé at have seler i busser til børn. Lad os lære af den ulykke og få sat seler i alle skolebusser, siger næstformand i  Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Ulykken skete, da et frontalt sammenstød med en bil fik bussen til at køre ud over en skrænt. En mand i bilen blev dræbt og fem børn kom på skadestuen.

- Det er utilfredsstillende, at mange kommuner ikke kræver sikkerhedsseler i skolebusserne. Jeg synes kommunerne skal prioritere en indsats for at få skolebørnene i seler. Det er ikke nok at få sikkerhedsseler. Børnene skal også have at vide, at de skal bruge dem og hvordan de skal bruge dem, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældres næstformand mener det er helt ude af trit med tiden ikke at have sikkerhedsseler i skolebusser.

- Det er underligt, at politiet kan stå og dele bøder ud til de forældre, der ikke har spændt deres børn fast i bilen og bagefter kører skolebussen lige forbi med 50 børn, der ikke er spændt fast, siger Skole og Forældres næstformand.

Udgivet den

26. januar 2012

af

fzb

Læs også

02.09.11
Bevar elevplanerne
Over 400 folkeskoler har søgt om dispensation til at slippe for at lave elevplaner. Elevplanerne er imidlertid den eneste skriftlige tilbagemelding...
07.02.20
Ny lokalafdeling i Rebild vil have større kommunale ambitioner for folkeskolen
Skole og Forældres nye lokalafdeling i Rebild har netop konstitueret sig. Bestyrelsen er enige om at kommunalbestyrelsen skal have større ambitioner...