Skole og Forældres holder landsmøde og skal vælge formand

Skole og Forældres holder landsmøde og skal vælge formand

150 delegerede mødes fredag den 11. og lørdag den 12. november 2022 i Nyborg til Skole og Forældres landsmøde.

Deltagerne på landsmødet skal bl.a. vælge formand, medlemmer af foreningens hovedbestyrelse og diskutere politik for fremtidens folkeskole herunder den frie folkeskole, som er hovedtema.  

- Jeg glæder mig til at møde nogle af de engagerede skoleforældre, som er i vores forening, og høre om og diskutere, hvor vi som skolebestyrelser står ift. frihedsdagsordenen, siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg, der genopstiller som formand.

På nuværende tidspunkt er der ikke andre, der har meldt deres kandidatur, men det kan ske helt op til afholdelse af valget, som sker den 12. november.

Den frie folkeskole

På landsmødet kommer frihedsdagsordenen til at være omdrejningspunktet for den første dag. For hvad betyder friheden i forhold til skolebestyrelsernes muligheder for at sætte retning, blive involverede og samarbejde?

Programleder af Frihedsforsøget i Holbæk kommune Christina Aalling Wolff vil gøre deltagerne klogere på, hvordan kommunen har arbejdet med det nye ansvar, og hvad der er kommet ud af mere frihed til skolerne. Efterfølgende vil der være debat mellem formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, næstformand i Skolelederforeningen Dorte Andreas, bestyrelsesmedlem i Danske Skoleelever Nikoline Møller og formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.

Læs mere om Skole og Forældres landsmøde

Udgivet den

8. november 2022

af

mas

Læs også

16.05.24
Forældre har fået nok af besparelser på børnenes skole og SFO
Over 3000 forældre siger nej tak til flere besparelser på deres børns skole og SFO. Det gør de med deres underskrift i ny underskriftsindsamling, som...
02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...