Tre ud af fire folkeskoler mangler penge

Tre ud af fire folkeskoler mangler penge

Tre ud af fire skolebestyrelsesformænd mener der er for få penge på budgettet på deres skole, viser ny undersøgelse fra Skole og Forældre.

En ny undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget blandt skolebestyrelsesformænd og –næstformænd viser, at tre ud af fire mener, at der er for få penge på budgettet i dette skoleår i forhold til de opgaver, som skolen er pålagt.
Det er en forværring i forhold til de foregående år, hvor Skole og Forældre har stillet skolebestyrelsesformændene samme spørgsmål - se tabel 1.

Tabel 1:

Skole og Forældres formand er bekymret over udviklingen.

- Ifølge skolebestyrelsesformændene bliver folkeskolens økonomi værre og værre. Mange kommuner har i årevis brugt folkeskolerne som spareobjekt. Det er meget bekymrende, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

I undersøgelsen peger skolebestyrelsesformænd og –næstformænd på, at der især er brug for flere penge til inklusion, altså børn med særlige behov (Se figur 1).

Figur 1:

- Mange skolebestyrelsesformænd oplever, at der ikke er penge til at give alle elever det undervisningstilbud, som de har brug for. Det er et meget dårligt sted at spare, hvis kommuner og Folketinget mener det alvorligt, når de siger, at flere elever skal tage en ungdomsuddannelse, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældres undersøgelse viser også, at knap halvdelen af skolebestyrelserne ikke har været i dialog med forældrene om skolens økonomi. Skole og Forældres formand opfordrer derfor skolebestyrelserne til at gøre økonomi til et tema i skolebestyrelsens kommunikation med forældrene frem mod kommunalvalget til efteråret.

- Kommunalbestyrelsesmedlemmer i de kommuner, der sparer meget på folkeskolen, skal vide, at forældrene vil prioritere folkeskolen. Derfor skal vi i skolebestyrelsen snakke med forældrene om skolens økonomi, siger Mette With Hagensen.

Hun opfordrer samtidig kommunerne til at få virkeligheden og de pæne ord til at passe bedre sammen.

- Det lyder hult, når formanden for Kommunernes Landsforening står på talerstolen ved KL’s topmøde og fremhæver folkeskolen som fundamentet for vores samfund, og bedyrer, at kommunerne leverer varen, samtidig med at skolebestyrelserne oplever, at der skæres helt til benet og lidt til, siger Skole og Forældres formand.

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre. Mobil: 31716378

 

Udgivet den

21. marts 2017

af

sp

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...