Inspiration og input

Inspiration og input

Information om valgforløb mv.

Tidsplan
I er måske alle godt i gang med planlægning og gennemførelse af valgene, andre er lige på trapperne - alt efter om I har fået udarbejdet en tidsplan eller fået den leveret af skolelederen eller forvaltningen. Tidsplanen afhænger af, hvad der står i den kommunale styrelsesvedtægt om valgene. Det ved jeres skoleleder alt om.

Valgmøde
Mht. valgmøde er der to scenarier:

  1. Ophæves forsamlingsforbuddet på 10 personer, som pt. er gældende frem til 10. maj, kan I vælge at invitere til et valgmøde på skolen efterfølgende. Men hold øje med retningslinjerne for forsamlinger fra myndighederne. 
  2. I kan også vælge at invitere til et virtuelt valgmøde, efter følgende plan:
    • Tal med skolelederen om brug af virtuel mødeplatform, hvor man både kan høre og se alle deltagere (fx den platform som lærerne bruger til klasserne i hjemmeundervisningen).
    • Skolelederen kan oprette et møde og udsende en invitation til alle forældre, hvor der også er en vejledning til deltagelse.
    • Det kræver en god og skarp mødeleder at gennemføre valgmødet virtuelt, så drøft hvem der er den rette til det.

Kandidatopstilling
Det skal sikres, at alle, der ønsker det, kan stille op, så man ikke er afhængig af at kunne deltage i et eventuelt online opstillingsmøde. Det skal således være muligt at indsende sin kandidatopstilling inden en nærmere bestemt dato, hvorefter kandidatopstillingerne lægges på Aula.
Se forslag til kandidatopstilling: https://www.skole-foraeldre.dk/artikel/information-til-forældre

Afstemningsvalg
I langt de fleste kommuner kan man ”bestille” adgang til en sikker afstemningsplatform. Det kan skolelederen cleare med forvaltningen, og så kan I melde ud, hvornår og hvordan forældrene kan stemme på deres kandidat.

Er det noget for mig?
Giv forældre, der har lyst til og mod på at stille op som kandidat, indsigt i arbejdet i skolebestyrelsen via dette gratis onlinekursus, som er en introduktion til skolebestyrelsesarbejdet: https://www.prologio.com/courses/skole-og-foraeldre/skolebestyrelsen

Har I spørgsmål?
Ring til vores rådgivning for skolebestyrelser alle hverdage mellem kl. 09.00 – 14.00 på tlf. 33 26 17 21 eller fang os på chatten via hjemmesiden www.skole-foraeldre.dk eller skriv bare en mail til post@skole-foraeldre.dk.
Vi sidder klar til at hjælpe.

 

Senest opdateret den

26. oktober 2020

af

Læs også

01.09.21
Frihedsgrader
I skoleåret 2021/22 gives der frihed til at droppe elevplanerne og til skære den understøttende undervisning bort. Vi kigger her på, hvad...
02.02.21
Skolebestyrelsesseminarer 2021
Seminarerne gennemføres virtuelt lørdag den 20. marts og lørdag den 17. april