Forældrene har aldeles ikke vænnet sig til konflikten

Forældrene har aldeles ikke vænnet sig til konflikten

Kommentatorerne vrøvler, når de siger, at danskerne har vænnet sig til konflikten mellem KL og lærerne. Forældrene har i alt fald ikke.

KL og Danmarks Lærerforening har nu på tredje uge taget elever og forældre som gidsler i deres overenskomstforhandlinger.
I TV2 viderebringer Nyhedernes politiske kommentator, Henrik Qvortrup, forlydender om, at regeringen er overrasket over, hvor afslappet danskerne tager lockouten.

- Det er muligt, at de danskere, som konflikten IKKE går ud over, tager det afslappet. Jeg kan forsikre danskerne om, at de forældre og elever, der er gidsler i konflikten aldeles ikke tager det afslappet. De er både frustrerede og vrede, siger Skole og Forældres landsformand, Mette With Hagensen.

Skole og Forældre bliver i disse dage kontaktet af mange frustrerede forældre, der giver udtryk for at konflikten er et stort pres for forældre og elever. Det gælder både pasning og udsigten til, at eleverne måske mister en måneds undervisning og at afgangsklassernes eksamen og minimumstimetallet er i fare.

- Det er KL og lærerne, der har en konflikt, ikke elever og forældre. KL og DLF har ikke fundet en forhandlingsløsning, selvom de begyndte at forhandle allerede i december sidste år. Det er helt uacceptabelt, at forældre og elever skal betale prisen for organisationernes uenighed, siger Mette With Hagensen.

De forældre, der er hårdest pressede, er eksempelvis enlige forsørgere og forældre uden pasningsmuligheder hos familien.

- KL og lærernes gidseltagning nærmer sig det uanstændige. Jeg vil på det kraftigste opfordre KL, lærerne og regeringen til at få konflikten løst nu, siger Mette With Hagensen.

 

Udgivet den

15. april 2013

af

Læs også

10.06.21
Skolestartpakke til nye skoleforældre
Se Skole og Forældres skolestartpakke til nye og kommende skoleforældre.
15.04.21
Tre ud af fire folkeskoler mangler penge næste skoleår
Ny undersøgelse viser, at tre ud af fire skolebestyrelsesformand vurderer, at der er for få penge på budgettet på deres skole for det kommende...