Stop konflikten nu

Stop konflikten nu

Da der ikke er udsigt til en forhandlingsløsning, opfordrer Skole og Forældres formand nu folketinget og regeringen til at stoppe konflikten mellem KL og lærerne.

Det danske samfund bygger på udearbejdende forældre og børn, der går i skole, mens forældrene er på arbejde. Det er den kontrakt vi har med hinanden. Lige nu bliver kontrakten ikke opfyldt på grund af konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening.

- Regeringen må gribe ind. KL og DLF har i månedsvis forhandlet og haft mulighed for at lave en aftale. Under lockouten har vi som forældre været tålmodige, men der er tilsyneladende ingen tilnærmelser mellem konfliktens parter, så vores tålmodighed er brugt op nu. Eleverne skal i skole igen og forældrene skal på arbejde. Et regeringsindgreb kan fra nu af kun gå for langsomt, siger Skole og Forældres formand Mette With Hagensen.

Mange forældre oplever, at de efterhånden slider alvorligt på den goodwill, som de har hos bedsteforældre, mostre og barnepiger - og ikke mindst arbejdspladser.

- Den danske samfundskontrakt bygger på, at begge forældre er udearbejdende og at børnene går i skole, mens forældrene er på arbejde. Den uløste konflikt mellem KL og Danmarks Lærerforening betyder, at kommunerne ikke opfylder sin del af kontrakten. Det går ikke længere. Konflikten begynder at have alvorlige konsekvenser for både børnenes læring og trivsel og forældrenes forhold til deres arbejdspladser. Derfor må regeringen gribe ind nu, siger Mette With Hagensen.

Hvis konflikten fortsætter vil det få konsekvenser for afgangselevernes eksamen, mange hundrede tusind elever mister værdifuld læring, ligesom lejrskoler og andre aktiviteter bliver aflyst. For forældrene betyder konflikten, at de nu begynder at trække alvorlige veksler på deres arbejdspladser, med de problemer og det produktionstab det vil medføre.

- Konflikten handler ikke længere kun om lærernes arbejdstid. Nu er konflikten et samfundsproblem, hvor elever og forældre er taget som gidsler. Min opfordring til partierne i folketinget er entydig. Stop konflikten nu, siger Mette With Hagensen.

Skole og Forældre opfordrer til at partierne finder en løsning, som konfliktens parter kan leve med.

- En god skole bygger på et godt samarbejde. Begge parter skal kunne se sig selv i et regeringsindgreb. Det vil også være bedre for eleverne fremover, siger Skole og Forældres formand.

Udgivet den

11. april 2013

af

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...