Klar til inklusion i folkeskolen?

Klar til inklusion i folkeskolen?

Se nye materialer til bedre inklusion i folkeskolen – for skolebestyrelser, forældre og skolens ansatte.

Skole og Forældre og Det Centrale Handicapråd har i forbindelse med projektet Forældre Fremmer Fællesskabet produceret en række nye materialer, som forældre, skolebestyrelser og skolens ansatte kan bruge i deres arbejde med inklusion i folkeskolen.

Materialerne er blandt andet disse:

Fire små film om samarbejdet mellem skolen og forældrene, som læreren eller pædagogen kan vise på forældremøder

Et E-hæfte, der guider skolebestyrelsen til dets arbejde med inklusion

En række eksempler på vellykket inklusion

- Inklusion er lykkedes, når hver enkelt elev oplever at være en værdifuld del af skolens faglige og sociale fællesskab. Derfor har vi lavet en række materialer, som kan styrke skolens arbejde med inklusion, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

- Hvis der ikke er viden, ressourcer eller ordentlig kommunikation, kan inklusion føre til nederlag, dårlig faglighed og mistrivsel for alle. Vi kender alle skrækhistorierne, og de er ikke blot historier, men konkret virkelighed for børn, der går i skole lige nu. Det skal vi tage alvorligt. Derfor har vi lavet nogle værktøjer, så skolerne bedre kan nå i mål med inklusion i en god kvalitet, siger Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd.

Materialerne om inklusion findes alle på hjemmesiden www.inklusionsklar.dk
Her kan E-hæftet og de øvrige elementer i materialet læses, ses eller downloades.

Forældre Fremmer Fællesskabet er et projekt af Skole og Forældre og Det Centrale Handicapråd, med støtte fra Undervisningsministeriet. Projektets mål er at give skolebestyrelser og andre forældre en aktiv og konstruktiv rolle i udviklingen af en inkluderende folkeskole.

Som en del af projektet har der været afholdt kurser i, hvordan skolebestyrelsen laver gode rammer for inklusion. 44 % af landets skolebestyrelser har haft deltagere på kurserne i løbet af projektperioden.

De nye materialer er udarbejdet på baggrund af de ønsker og behov, som deltagerne på kurserne har givet udtryk for.

- Vi har været ude og lytte til skolebestyrelserne. Vi har lavet materialerne. Nu håber vi, at skolebestyrelser, forældre og skolens personale vil bruge filmene, E-hæftet og de gode eksempler. God inklusion skal lykkedes ude på hver enkelt skole, siger Mette With Hagensen.

Yderligere kommentarer:

Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd, mobil 60 21 69 85

Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre, mobil 31 71 63 78

Udgivet den

23. april 2015

af

sp

Læs også

06.02.24
Årsrapport: Forældre henvender sig i stigende grad om samarbejdsudfordringer
2023 blev igen et rekordår for Forældrerådgivningen med 2800 opkald. Og det kunne være blevet til dobbelt så mange, da ca. hver anden forælder hver...
04.01.24
Ny lokalafdeling af Skole og Forældre er en realitet
De forældrevalgte i skolebestyrelserne på Frederiksberg er gået sammen og har stiftet en lokalafdeling under Skole og Forældre. Det er den syvende...