Kommuneforhandlinger skal give bedre kvalitet i folkeskolen

Kommuneforhandlinger skal give bedre kvalitet i folkeskolen

Kommunernes udgift pr. elev i folkeskolen var i 2014 på linje med udgiften i 2009. Derfor er det tid til at investere i folkeskolen.

Den viden vi har i dag viser, at der i folkeskolen især er behov for en bedre kvalitet i forhold til inklusion, lektiecafeer og den understøttende undervisning.

- Forældrenes opbakning til folkeskolen er afgørende. Derfor nytter det ikke, at der nogle steder er en dårlig kvalitet, når det gælder inklusion, lektiecafeer og den understøttende undervisning. I de forhandlinger, der er i gang i øjeblikket om kommunernes økonomi for næste år, er finansministeren og Kommunernes Landsforening nødt til at finde en vej til at alle kommuner kan levere en god kvalitet, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Dertil kommer, at den nylige nationale trivselsmåling blandt eleverne viser, at halvdelen af eleverne synes skolens toiletter er ulækre. Hun opfordrer derfor til, at finansministeren og kommunerne også sætter fokus på rengøring af toiletterne på folkeskolerne.

- Når toiletter på en tankstation på motorvejen kan gøres rent én gang i timen, kan man om nødvendigt også gøre det på en skole. Og ja, vi skal nok sige til vores unger, at de skal lade være med at svine på toiletterne, men 800 børn til nogle få toiletter giver altså noget griseri. Hvis KLs Anna Mee Allerslev og Bjarne Corydon skulle holde sig hele dagen på arbejdet, fordi toiletterne er ulækre, tror jeg også de ville få ondt i maven, siger Mette With Hagensen.

Forhandlingerne mellem finansminister Bjarne Corydon og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for 2016 er netop gået i gang i Finansministeriet.

Læs mere om Skole og Forældres vurdering af skolernes økonomi

Yderligere kommentarer: Landsformand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mobil: 31 71 63 78

 

Udgivet den

4. maj 2015

af

sp

Læs også

29.11.23
Nyt behandlingstilbud kan gøre en forskel for børn og unge i mistrivsel
Det skal være lettere at få hjælp, når et barn mistrives. Derfor skal landets kommuner fra 2024 i samarbejde med børne- og ungdomspsykiatrien i hver...
27.11.23
Finanslov med smådryp til folkeskolen
I dag præsenterede finansminister Nicolai Wammen finansloven for 2024, som alle partier undtagen Enhedslisten står bag. Midler til en pulje til flere...