Skole og Forældre får bevilling på 4,25 millioner kroner til projekt om skole-hjem-samarbejde

Skole og Forældre får bevilling på 4,25 millioner kroner til projekt om skole-hjem-samarbejde

Undervisningsministeriet har bevilget penge til projektet Lær med familien, der skal styrke samarbejdet mellem skolen og hjemmet.

Undervisningsministeriet har netop bevilget 4,25 millioner kroner til projektet Lær med familien – et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen.

Skole og Forældre er projektejer af Lær med familien og varetager projektledelsen. Professionshøjskolen VIA University College fra Region Midtjylland og professionshøjskolen UCC fra region Hovedstaden er partnere og skal levere de pædagogiske kompetencer, mens Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - SFI, skal stå for evalueringen af projektet.

Projektet Lær Med Familien skal kortlægge god praksis for skolernes involvering af forældre i deres børns læring. På baggrund af denne viden skal projektet udvikle et program for forældreinvolvering, som skal afprøves på fire folkeskoler. Herefter skal programmet evalueres og formidles til andre skoler.

- Vi ved allerede i dag en del om, hvad der virker, når det handler om forældrenes bidrag til elevernes læring. Den viden skal projektet Lær med familien samle op, lave til et konkret program, der kan udfoldes i folkeskolen og formidle til andre skoler. Jeg glæder mig til at se denne viden ude på skolerne, for vi ved, at forældrene har stor betydning for elevernes læring, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Projektet Lær med familien skal gennemføres i 2017 og 2018 i samarbejde med to kommuner.

Læs Undervisningsministeriets omtale af den pulje, som bevillingen kommer fra

Yderligere information om projektet: Sekretariatschef Morten Kruse, mk@skole-foraeldre.dk eller mobil 3063 0807

 

Udgivet den

27. februar 2017

af

sp

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...