Skru ned for festen

Skru ned for festen

Tal med dine børn og unge om, hvordan de kan hjælpe med at færre bliver smittet med Corona – uden at skræmme dem.

Corona-smitten stiger i øjeblikket i Danmark. Som forældre kan vi bidrage til, at færre bliver smittet med Corona. Det kan vi, hvis vi taler med vores børn og unge om det.

Det handler ikke om, at børn og unge slet ikke må se andre jævnaldrende. Det må de gerne. Men vi skal hjælpe dem med at holde fast i de efterhånden gode, gamle epidemi-dyder, nemlig at vaske hænder, nyse i ærmet og holde afstand. Og fortælle dem, at det er bedre at være sammen udenfor end at være indenfor.

Eksperterne siger, at Corona især har gode muligheder for at smitte, når mange mennesker er tæt sammen. De unge skal derfor undgå at være for mange sammen indendørs, fordi det særligt her kan være svært at lade være med at røre hinanden eller at røre ved de samme ting.

Prognosen i dag er, at Corona kommer til at fortsætte en rum tid endnu. Derfor er det hverken realistisk eller ønskværdigt for de unges sociale liv at få dem til helt at droppe deres sociale liv og fester. I stedet kan vi som forældre opfordre vores store børn til eksempelvis at mødes udendørs i mindre grupper, droppe alkoholen og at arrangere sammenkomster, hvor det er nemt både at spritte af og holde afstand.

Bed også de unge om at downloade smittestop-appen, så myndighederne effektivt kan opspore og dermed begrænse smitten. Og husk også at downloade den selv.

Når du har bedt dine børn skrue ned for festen og downloade smittestop-appen, er det lige så vigtigt, at du fortæller dem, at de ikke skal være nervøse for, hvordan du eller andre reagerer, hvis de skulle blive smittet med Corona. Ingen smitter med vilje, og det er ingen skam at blive syg. Derfor skal man hjælpe hinanden med at undgå udskamning, så det fortsat er trygt for børnene at fortælle deres venner, hvis de skulle være så uheldige at få en positiv test.

Udgivet den

22. september 2020

Læs også

17.05.22
Brug for nytænkning, så flere og forskellige forældre engagerer sig i folkeskolen
Det er positivt, at man politisk vil give skolebestyrelserne et større ansvar. Men det kræver, at flere kommuner sikrer bestyrelsernes kompetencer,...
25.04.22
Ny undersøgelse: 7 ud af 10 skoleforældre vil hjælpe en flygtningefamilie
Et flertal af forældre vil gerne hjælpe flygtninge på deres barns skole ved fx ved at invitere barnet hjem på legeaftaler, tage dem med til...