Stadig flere forældre henvender sig til Forældrerådgivningen

Stadig flere forældre henvender sig til Forældrerådgivningen

1305 forældre fik i 2015 hjælp til at håndtere problemer med deres børns skolegang af Skole og Forældres forældrerådgivning.

Antallet af forældre, der henvender sig til Forældrerådgivningen er næsten fordoblet fra 2012 til 2015. Det viser Forældrerådgivningens årsrapport for 2015.
I 2012 henvendte 692 sig til Forældrerådgivningen og i 2015 var tallet steget til 1305.
Antallet af henvendelser til Forældrerådgivningen er steget hvert eneste år siden etableringen i 2006.

- Jeg ser stigningen i antallet af henvendelser til vores Forældrerådgivning som tegn på, at flere og flere forældre nu ved, at Forældrerådgivningen eksisterer og at man kan få hjælp her, hvis samarbejdet med skolen er gået i hårdknude. Det synes jeg er meget positivt, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Tabel 1: Top 5 - Årsager til henvendelser til Forældrerådgivningen i 2015

De hyppigste årsager til at forældre henvender sig til Forældrerådgivningen er dårlig trivsel hos et barn, hvor der samtidig er knas i samarbejdet og kommunikationen med skolen.

- Det kan ikke understreges tit nok, hvor vigtig god og nærværende kommunikation er, når det gælder relationen mellem skolen og hjemmet, især selvfølgelig, når et barn har problemer i skolen. Jeg synes også det er tankevækkende så mange, der efterhånden henvender sig til Forældrerådgivningen i forbindelse med skilsmisser. Det er hårdt for en familie at blive skilt og det påvirker i nogle tilfælde børnenes skolegang, siger Mette With Hagensen.

Forældrerådgivningen er et projekt under Skole og Forældre, der støttes økonomisk af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.
Rådgivningens formål er at rådgive forældre og andre i forbindelse med et barns skolegang. Den består af en fastansat koordinator og omkring 25 frivillige rådgivere.
Forældrerådgivningens telefoner har åbent alle hverdage uden for skoleferierne mellem kl. 10 -14 på telefon 70 25 24 68.

Læs hele Forældrerådgivningens årsrapport 2015

Udgivet den

20. april 2016

af

sp

Læs også

15.01.16
Hold øje med folkeskolens pengeslugere
Skolebestyrelserne opfordres til at føre tilsyn med personalets sygefravær, skoledagens længde og inklusion.
12.03.20
Skolebestyrelsens opgaver med Coronavirus
Orienter jer i vejledninger fra ministerium og kommune, og hold et virtuelt skolebestyrelsesmøde.