4. infoskrivelse om skolebestyrelsesvalg 2018

4. infoskrivelse om skolebestyrelsesvalg 2018

Giv valgkampagnen et ekstra skub bl.a. med en sjov lille forældrequiz

Kære skolebestyrelse og skoleledelse

Find kandidater
”Jeg har lagt mærke til, at du har et stort engagement i skolen, kunne du tænke dig at stille op som kandidat til skolebestyrelsen, hvor du kan bruge dit engagement til at sætte de gode rammer for hele skolen?”

Det er altid rart at blive påskønnet for sit engagement og det kan være motivation til netop at overveje opstilling som kandidat til skolebestyrelsesvalget
Som skolebestyrelsesmedlem kan I tage en snak med de forældre, I møder på og omkring skolen, dels de aktive som kontakt- eller trivselsforældre, dels alle de andre forældre, som måske ikke lige har tænkt på at stille op. På den måde sikrer I, at skolebestyrelsen kommer til at afspejle skolens sammensætning af børn og forældre.

Nyt tiltag: En humoristisk quiz fører til et seriøst budskab

Skole og Forældre lancerer nu en lille quiz med titlen: Hvilken slags forælder er du?
Det er endnu en del af kampagnen omkring skolebestyrelsesvalget, hvor vi gerne vil nå flere skoleforældre og opfordre dem til at stille op som kandidat til valget.
Quizzen findes her quiz.skole-foraeldre.dk
I er velkommen til at dele linket til forældrene på skolen via hjemmeside eller forældreintra.

Sæt plakater op
I materialet på hjemmesiden http://skole-foraeldre.dk/artikel/valglogoer-plakater-skabeloner-mv finder I plakater, der kan sættes op på områder af skolen, hvor forældrene kommer, tænk specielt på indskolingen, i SFO’en, ved forældremøder, skolearrangementer mv.  

Brug jeres sociale medier og forældreintra
http://skole-foraeldre.dk/artikel/valglogoer-plakater-skabeloner-mv findes nederst nogle posts til brug på sociale medier i de forskellige faser af valgkampen. Lige nu kan du bruge: STIL OP til skolebestyrelsesvalget, som opfordring til andre forældre på jeres sociale medier, eller du kan poste STEM PÅ MIG hvis du selv genopstiller; måske sammen med din kandidatopstilling.

I forbindelse med valgkampagnen har undervisningsminister Merete Riisager lavet denne video med opfordring til alle forældre om at være aktive omkring skolebestyrelsesvalget https://youtu.be/vRgXSNaq1XQ  – send gerne videoen videre til forældrene via intra.

http://skole-foraeldre.dk/skolebestyrelsesvalg2018 finder I yderligere informationer om valget.

God fornøjelse! 

Senest opdateret den

26. oktober 2020

af

Læs også

23.02.23
Princip for meddelelsesbogen
Skole og Forældre har formuleret nedenstående princip for meddelelsesbogen til inspiration til skolebestyrelserne
27.01.23
Passer jeres skole til børnenes grundlæggende behov?
Børne- og skoleforsker Louise Klinge oplister seks grundlæggende behov, som skal opfyldes hos børnene, for at de kan få et godt skoleliv. Opfylder...