Fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik m.v.

Fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik m.v.

Inspiration til at lave princippet for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik m.v.

Princippet for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik m.v. sætter de overordnede rammer for skolens og forældrenes ansvar i forhold til en række aktiviteter uden for de vante klasserammer. Det er folkeskolelovens § 44, stk. 2, der siger, at ”Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om […] 6) fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik m.v.”

Til fastsættelsen af dette princip er det oplagt at kigge på skolens traditioner og overveje, hvordan de hver især skal optræde i princippet og i den forbindelse huske på, at princippet ikke må være et diktat, men skal sætte en retning og være så rummeligt, at nye behov og situationer kan passes ind, uden princippet skal ændres. Tænk også over, hvorfor I har de fællesarrangementer, I har. Handler det om undervisning? Er det trivselsfremmende? Er det identitetsskabende?

Værktøjskassen indeholder redskaber, der hjælper jer med at lave et effektfuldt princip:

Skemaer, der hjælper jer igennem processen på en god måde:

Se også: Ministeriets vejledning om ekskursioner, lejrskoler og skolerejser mv. i folkeskolen.

Senest opdateret den

10. september 2019

af

pe

Læs også

23.02.23
Princip for meddelelsesbogen
Skole og Forældre har formuleret nedenstående princip for meddelelsesbogen til inspiration til skolebestyrelserne
27.01.23
Passer jeres skole til børnenes grundlæggende behov?
Børne- og skoleforsker Louise Klinge oplister seks grundlæggende behov, som skal opfyldes hos børnene, for at de kan få et godt skoleliv. Opfylder...