Ny lokalafdeling af Skole og Forældre er en realitet

Ny lokalafdeling af Skole og Forældre er en realitet

De forældrevalgte i skolebestyrelserne på Frederiksberg er gået sammen og har stiftet en lokalafdeling under Skole og Forældre. Det er den syvende lokalafdeling i organisationen. 

Formanden for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg, oplever, at interessen for at gå sammen i netværk og lokalafdelinger vokser: 
 
”Det er meget vigtigt med en fælles stemme, der kan tale børnenes sag lokalt, når forvaltning og politikere både vil udvikle skolen eller lave besparelser. Især det sidste har givet grobund for at stå sammen, men en fælles stemme er mindst lige så vigtig, når vi skal tænke nyt og Sammen om skolen fx gøres lokal. Med en lokalafdeling og en demokratisk valgt formand, står man stærkt i samarbejdet.”
 
Udover den nye lokalafdeling på Frederiksberg findes der også lokalafdelinger i København, Aalborg, Aarhus, Thy og Hannæs, Lejre og Rebild. 
 
Frederiksberg står stærkere som lokalafdeling
På Frederiksberg har de forældrevalgte i ca. halvandet år arbejdet som netværk. I starten var de få, der talte om mellemformer, men flere kom med. Og i forbindelse med et stort sparekatalog, som kommunen lagde frem, tog det virkelig fart. 
 
”Vi fandt ud af, at vi stod stærkere sammen, og vi kunne rykke noget. Da vi lavede en stor demonstration foran rådhuset, fik vi engageret stort set alle forældrevalgte i skolebestyrelsen og fik politikerne i tale. Og vi fik stoppet mange besparelser. Men i netværket var vi fortsat individer, der var gået sammen, og der var brug for, at vi blev etableret som en enhed. Det er vi nu, og det gør det lettere at inddrage os som en part tidligt i processerne, og så har vi også landsforeningen i ryggen,” siger bestyrelsesmedlem i Skole og Forældre Frederiksberg Henriette Petersen.
 
Den nye lokalforening vil bl.a. fortsætte arbejdet med at sikre flere penge til folkeskolerne på Frederiksberg, som er en af de kommuner, der bruger færrest penge på folkeskolen.

Udgivet den

4. januar 2024

af

mas

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...