Syv ud af ti forældre har svært ved at få deres børn til at læse

Syv ud af ti forældre har svært ved at få deres børn til at læse

Ny undersøgelse blandt 837 forældre til børn i folkeskolen: ”Vi kan ikke få vores børn til at læse 20 minutter hver dag”

Langt de fleste skoleforældre forstår vigtigheden af, at deres børn skal læse derhjemme og vil gerne påtage sig ansvaret. Men opgaven er svær og forældrene mangler vejledning, viser en ny undersøgelse fra Skole og Forældres magasin Skolebørn.

Resultater fra undersøgelsen:

  • Syv ud af ti forældre oplever udfordringer med at motivere deres barn til at læse de 20-30 minutter om dagen, som skolen kræver.
  • Seks ud af ti forældre oplever, at skolens krav om daglig læsning derhjemme giver konflikter eller dårlig stemning i familien.
  • Seks ud af ti forældre har kun i ringe grad eller slet ikke fået vejledning fra skolen i, hvordan de kan motivere deres barn til at læse hjemme.
  • To ud af ti forældre oplever, at skolens krav om daglig læsning hjemme styrker deres barns lyst til at læse.

Forældrekommentarer fra undersøgelsen:

”Læsning defineres som lektier, der i ungernes verden som default er skidt”

”Det er for stort et pres, når vi ikke kan nå at læse derhjemme hver dag.”

”I de perioder, hvor vi er blevet bedt om at lave læselog eller læsekontrakt, er det virkelig en pestilens for lysten til at læse, fordi man skal holde øje med tid, sider og notere.”

Undersøgelsen er foretaget i januar 2020 med besvarelser fra 837 forældre til børn i folkeskolen.

Læs artiklen om undersøgelsen - og hele temaet om læsning i magasinet Skolebørn

Vil du bruge undersøgelsen?
Du er velkommen til at bringe resultater fra undersøgelsen eller citater fra artiklen, hvis du tydeligt nævner, at det stammer fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn. Er du interesseret i flere tal eller kommentarer fra undersøgelsen – eller måske kontakt til en case? Så ring eller skriv til Skolebørns redaktør, Maj Carboni, på 28 93 36 80 / mc@skole-foraeldre.dk

En kommentar fra Skole og Forældres formand?
Du er velkommen til at kontakte Rasmus Edelberg på telefon: 23 27 05 38
Du kan også læse Rasmus Edelbergs leder i magasinet Skolebørn
 

Udgivet den

7. februar 2020

af

sp

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...