Undervisningskompetence

Undervisningskompetence

Af lov om uddannelse til professionsbachelor som lærer fremgår det, at en lærer gennem sin uddannelse opnår undervisningskompetence i 3 fag.

Dansk og matematik regnes hver for to fag som kvalificerer til undervisning  i hhv. indskoling / på mellemtrinnet og på mellemtrinnet/ i udskolingen. I tidligere love om læreruddannelsen betegnedes de fag, som læreren har undervisningskompetence i,  som linjefag.

Partierne bag folkeskolereformen enedes i 2013 om en målsætning, der betyder at alle elever  senest i 2020 skal undervises af lærere, der har undervisningskompetence (kompetencedækning).

Derfor er der iværksat et stort efteruddannelsesprogram for lærere, som skal sikre, at alle lærere i 2020 kan opfylde målsætningen om undervisningskompetence. Der er afsat 1 mia kr. til dette uddannelsesløft.

Folkeskolelovens §40, stk 7 pålægger kommunalbestyrelsen at sikre, at lærerne i kommunens skolevæsen har undervisningskompetence fra læreruddannelsen eller tilsvarende faglig kompetence i de fag, som de underviser i (kompetencedækning). Kommunalbestyrelsen kan i helt særlige tilfælde med godkendelse af undervisningsministeren beslutte at fravige kravet om undervisningskompetence.

Senest opdateret den

29. august 2019

af

cg

Læs også

22.06.21
N
Online opslagsbog
22.06.21
Netværk For Specialundervisning
Netværk For Specialundervisning (NFS) er et internt netværk i Skole og Forældre