Virtuelt landsmøde skal vælge formand og udmønte flerårig strategi

Virtuelt landsmøde skal vælge formand og udmønte flerårig strategi

163 medlemmer har tilmeldt sig Skole og Forældres landsmøde, der bliver afholdt virtuelt lørdag den 21. november 2020.

Den 21. november holder Skole og Forældre landsmøde. På linje med mange andre organisationer bliver landsmødet denne gang afholdt som et online-møde.

- Vi har ikke prøvet at lave et virtuelt landsmøde før, så det er med en vis spænding, vi går til opgaven. Vi skal både vælge hovedbestyrelsesmedlemmer, formand, og arbejde med at udmønte foreningens strategi, siger Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg.

De 163 delegerede skal drøfte, hvordan Skole og Forældre bliver bedre til at påvirke den lokale skolepolitik, blandt andet gennem flere lokalafdelinger, hvordan foreningen kan styrke skolens børnefællesskaber og kvaliteten i skole-hjem-samarbejdet, samt hvordan Skole og Forældre kan nå ud til flere forældre med foreningens tilbud.

- Vi er i en svær tid med Corona. Ingen ved, hvordan det udvikler sig fremover. Det vi ved, er, at vi ikke kan skabe en bedre folkeskole med stor opbakning uden et engagement fra flere folkeskoleforældre. Det gælder både i og uden for skolebestyrelsen. Folkeskoler lukker, hvis ikke forældrene engagerer sig. Inklusion bliver ikke bedre, hvis ikke forældrene kræver kvalitet, og udskolingseleverne får kun en mere meningsfuld skoletid, hvis skolens forældre insisterer på det. Jeg håber, at vi får nogle gode diskussioner på landsmødet, også selvom det er virtuelt, siger Rasmus Edelberg.

De delegerede på landsmødet er forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelser på folkeskoler i Danmark, der alle selv har børn i folkeskolen.

Læs Skole og Forældres årsberetning for 2020

-

Er du delegeret til landsmødet?

Udgivet den

13. november 2020

Læs også

17.05.22
Brug for nytænkning, så flere og forskellige forældre engagerer sig i folkeskolen
Det er positivt, at man politisk vil give skolebestyrelserne et større ansvar. Men det kræver, at flere kommuner sikrer bestyrelsernes kompetencer,...
25.04.22
Ny undersøgelse: 7 ud af 10 skoleforældre vil hjælpe en flygtningefamilie
Et flertal af forældre vil gerne hjælpe flygtninge på deres barns skole ved fx ved at invitere barnet hjem på legeaftaler, tage dem med til...