Udskoling

Den sidste del af folkeskolens skoleforløb defineret som 7.-9. klassetrin

I udskolingen forberedes eleven på at gennemgøre en ungdomsuddannelse. Eleven møder fagene samfundsfag, geografi, biologi, fysik/kemi og valgfag.

En ældre betegnelse for udskolingen er ”overbygningen”.

Det er meget almindeligt, at én eller flere af kommunens skoler fungerer som udskolingsskoler, således at elever fra kommunens øvrige skoler flytter til disse efter 6. klasse.

Gennem de senere år har nogle kommuner åbnet rene udskolingsskoler, dels for at skabe mere plads i kommunens øvrige skoler, dels for at få et særligt pædagogisk miljø for de ældste elever.

Hertil kommer de særlige 10. klasse-skoler.

Se også: Linjeopdeling

3. marts 2017

pe

30.09.10
Personsager
Personsager kan være klager, der drejer sig om enkelte elever eller medarbejdere.
01.09.10
Centrale Kundskabs- og Færdighedsområder (CKF)
Undervisningsministeren fastsætter reglerne for formålet med undervisningen i alle fag og obligatoriske emner. Ministeriet angiver samtidig de...